Balıkesir Haberi
HV
19 MART Salı 13:27

ALTIN KARINCA’DAN ESENLER BELEDİYESİ’NE ÇİFTE ÖDÜL!

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-11-2022 03:00   Güncelleme : 03-11-2022 03:00
ALTIN KARINCA’DAN ESENLER BELEDİYESİ’NE ÇİFTE ÖDÜL!

Altın Karınca Ödülü 2022 (2)

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından, iyi uygulamaların ve projelerin ödüllendirildiği Altın Karınca Ödül Töreni, İstanbul Bosphorus Hotel’de düzenlendi. Törende Esenler Belediyesi, sokak hayvanları için yaşam alanı tasarlayan  “İyilik İçin Tasarla” projesi ve adımların puana ve sürpriz hediyelere dönüştüğü “AdımApp: Ödüllü Adımsayar Uygulaması” ile iki dalda ödüle layık görüldü.

Esenler Belediyesi’nin “İyilik İçin Tasarla” projesi “Kültür ve Sanat” kategorisinde Altın Karınca ödülü alırken, “AdımApp: Ödüllü Adımsayar Uygulaması” ise “Ulaşım ve Hareketlilik” alanında ödül kazandı. Ödülleri, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın elinden aldı.

Esenler Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sağlıklı yaşama ve hareketliliğe teşvik eden AdımApp uygulaması, atılan her adıma değer katıyor. Yalnızca Esenler’de değil tüm İstanbul’da kullanılabilen adımsayar uygulaması hem sağlıklı bir hayata kapı aralıyor hem de sürpriz ödüller kazandırıyor. Attıkları adımlarıyla puan toplayanlar hediye sahibi olurken; her 50 bin adım için kazanacakları 20 TL’yi de sosyal sorumluluk kapsamında Kızılay, AFAD, nadir hastalıklar dernekleri ile kolluk kuvvetlerini güçlendirme adına kurulu yardım kuruluşlarına da bağış yapabiliyor.

“İyilik İçin Tasarla” projesi ile temel eğitim seviyesindeki öğrenciler, yaşadıkları çevredeki sokak hayvanlarının günlük yaşamlarını gözlemleyerek onların ihtiyaçlarını karşılayacak, yaşamlarını kolaylaştıracak, özgün, yenilikçi, geliştirilebilir yaşam alanları tasarlıyorlar. Proje ile hayatımızın bir parçası olan hayvanlara, özgün tasarımlarla daha refah yaşam koşullarına erişmesini sağlayarak öğrencilerin de hayvan yaşamlarına dair bir bakış açısı ve duyarlılık kazanması sağlanıyor.

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR