Balıkesir Haberi
HV
28 MART Perşembe 13:41

Çilek üretimi 3 katına çıktı

Büyükşehir Belediyesi’nin Bakacak’ta kurduğu Çilek Üretim Tesisi, ikinci yılında bir önceki yıl 10 bin kilo olan üretimini 30 bine çıkartarak sezonu kapattı.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 20-11-2022 13:45   Güncelleme : 20-11-2022 13:45
Çilek üretimi 3 katına çıktı

Başkan Yüce, “Tarım dışı toprakları üretimin bir parçası haline getirerek Sakarya’yı tarımsal üretimde zirvelere çıkardık” dedi. Yüce, çilekte yoğun talep üzerine 18 dekarlık üretim alanını 35 dekara çıkardıklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile hayata geçirilen Büyükşehir Belediyesi SERA A.Ş. marifetiyle Pamukova Bakacak Mahallesi’nde kurulan Çilek Üretim ve Eğitim alanında ikinci yılın çilek hasadı sona erdi. 18 dekarlık alanda 2021 sezonunda 10 bin kilogram çilek üretimi gerçekleştiren Büyükşehir, 2022 sezonunda ise aynı alandan 30 bin kilogram ürün elde etti. Ürettiği birinci sınıf Albion çileklerle piyasanın yoğun talebiyle karşılaşan tesis üretim alanını ise yeni sezonda iki katına çıkartıyor.

Üreten, kazanan ve kazandıran bir Sakarya için çok çalıştıklarını dile getiren Başkan Yüce ayrıca, “Sakarya’nın tarımda sembol olması arzusuyla, bu verimli toprakları en iyi şekilde kullanıyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren Karasu’dan Kocaali’ye, Akyazı’dan Geyve’ye ve Sapanca’dan Arifiye’ye şehrin dört bir yanında tarım projelerimizi hayata geçirdik. Geçmişten gelen tecrübemizi kullanarak dünyanın dört bir yanından şehirlerin gelip incelediği, kendilerine rol model olarak belirledikleri projeleri hayata geçirmekten gerçekten mutluluk duyuyoruz. Sakarya tarımla üreten, kazanan ve kazandıran şehir olmaya devam edecek. Tarım bu şehrin geleceği olacak” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin

YORUMLAR