Balıkesir Haberi
HV
29 MART Cuma 09:28

Ömer Çelik’ten 'e- muhtıra' Açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 27 Nisan muhtıra teşebbüsüne ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "27 Nisan muhtıra teşebbüsü, millet iradesine müdahale ahlaksızlığının örneklerinden biriydi." ifadesini kullandı.

Özel Haber
Giriş Tarihi : 27-04-2023 21:41
Ömer Çelik’ten 'e- muhtıra' Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "27 Nisan e-muhtırası"na ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

"27 Nisan muhtıra teşebbüsü, millet iradesine müdahale ahlaksızlığının örneklerinden biriydi." ifadesini kullanan Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın o zaman Başbakan olarak kararlı duruşuyla muhtıra olması beklenen girişimin kağıt parçasına döndüğünü belirtti.

"ÇEŞİTLİ EYLEM PLANLARININ İÇİNE SAKLANMIŞ VESAYETİ GÖRECEK KADAR TECRÜBEMİZ VAR"

Milli egemenliğe dönük en büyük saldırıların başında darbe ve muhtıraların geldiğini vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

"Türkiye'yi en büyük sıkıntılara bunlar sürüklemiştir. Cumhuriyet tarihinde ilk defa Cumhurbaşkanımızın Başbakan olduğu hükümet bir muhtıraya direnmiştir. Böylece muhtıra yoluyla milli iradeyi gasp etme dönemine son verilmiştir. Bugün siyaset kurumu içinden daha sinsi vesayet biçimleri hazırlandığını görüyoruz. Çeşitli eylem planlarının içine saklanmış vesayeti görecek kadar tecrübemiz var. Tüm bunlara da inşallah 14 Mayıs günü gereken cevabı vereceğiz."

AdminAdmin

YORUMLAR