Balıkesir Haberi
HV
28 MART Perşembe 19:59

KADINLARDAN MEME KANSERİ İÇİN YÜRÜYÜŞ

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-11-2022 10:33   Güncelleme : 01-11-2022 10:33
KADINLARDAN MEME KANSERİ İÇİN YÜRÜYÜŞ

Meme Kanseri Farkındalık Yürüyüşü

Dünya Sağlık Örgütü tarafından Ekim ayının Meme Kanseri Farkındalık Ayı olarak belirlenmesi üzerine Esenler’de “Geç Kalma Sağlıklı Kal” sloganıyla bir yürüyüş düzenledi. Hastalığın erken dönemde tanısının konularak tedaviye geçilebilmesine dikkat çekmek amacıyla yapılan ‘Meme Kanseri Farkındalık Yürüyüşü’ne çok sayıda Esenlerli kadın katıldı.

Davutpaşa Caddesi’nin sonundan Dörtyol Meydanı’na kadar gerçekleşen yürüyüşte kadınlara, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Ayata, Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mustafa Uzun ve AK Parti Esenler İlçe Kadın Kolları Başkanı Seher Güler de eşlik etti. Kadınlar, ellerinde “Geç Kalma, Sağlıklı Kal” pankartı taşıyarak kansere dikkat çekti. Program, kadınların havaya pembe balon uçurmasıyla son buldu.

Ülkemizde ve dünyada kadınlarda en sık görülen ve aynı zamanda en sık ölüme neden olan bu hastalık meme dokusunda yer alan hücrelerin kontrolsüz çoğalması ile ortaya çıkmaktadır. Erkeklerde, kadınlara oranla çok daha az sıklıkla izlenmektedir. Gerek dünyada gerekse ülkemizde en sık izlenen ilk on kanser arasında ilk sırada yer almaktadır. Ülkemizde her 4 kadın kanserinden birisi olmayı sürdürmektedir. Meme kanseri insidansı dünya geneli için yüz binde 46.3 iken, Kuzey Avrupa ülkeleri için 92.6, Doğu Asya için 39.2, Amerika Birleşik Devletleri için 38.3 ve ülkemiz için 45.6’dır.

En sık rastlanan belirtisi; memede ağrısız, zamanla büyüyen bir yumrunun (kitlenin) ele gelmesi, hissedilmesidir. Ayrıca ele gelen yumru (kitle) olsa da olmasa da başka belirtiler de meme kanserinde görülebilmektedir.

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR