Balıkesir Haberi
HV
19 MART Salı 08:50

Yerel Yönetimler Alanında Türkiye’de İlk TEKMER Tuzla’da Açıldı

Tuzla Belediyesi, Türkiye’de yerel yönetimler olarak bir ilki gerçekleştirerek KOSGEB işbirliğinde ilk kez Teknoloji Geliştirme Merkezini kurdu. Türkiye’ni

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-11-2022 12:34   Güncelleme : 01-11-2022 12:34
Yerel Yönetimler Alanında Türkiye’de İlk TEKMER Tuzla’da Açıldı

Tuzla Belediyesi, Türkiye’de yerel yönetimler olarak bir ilki gerçekleştirerek KOSGEB işbirliğinde ilk kez Teknoloji Geliştirme Merkezini kurdu. Türkiye’nin en fonksiyonel parkı olan Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı içerisine kurulan TEKMER’in açılış programına katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank; “Tuzla Belediyesi vizyoner bir bakış açısı ile yola çıktı ve burası yerel yönetimler bazında ilk kurulan TEKMER oldu. Bu manada da öncü oldular. Rekabetçiliğin anahtarı inovatif fikirlere ev sahipliği yapılacak. Biyoteknoloji, yazılım, kimya ve yapay zekâ uygulama alanlarında çalışılarak inovasyon ekosistemimize önemli katkılar sağlanacak. Bu TEKMER diğer belediyelere de hem örnek hem de öncü olacaktır” dedi.

Tuzla Belediyesi, Türkiye’de yerel yönetimler bazından ilk kez Teknoloji Merkezi’ni kurdu. KOSGEB işbirliği ile Türkiye’nin en fonksiyonel parkı olan Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı içerisinde kurulan Teknoloji Merkezi, çağın gerektirdiği inovatif fikirlere ev sahipliği yapacak. Tuzla Belediyesi TEKMER için İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi ile işbirliği anlaşması yaparak eğitim ağı genişleyen TEKMER’in açılış programına Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, milletvekilleri, rektörler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.  Açılış programında kurdele kesim törenin ardından Bakan Varank, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve katılımcılar TEKMER içerisinde bulunan dünyanın ilk 500 süper bilgisayar listesinde yer alan 5 bin 120 Core’luk süper bilgisayarı ve girişimcileri ziyaret etti. Bakan Varank, girişimcilerin inovatif fikirleri hakkında bilgiler aldı.

“ŞELALE EĞİTİM PARKI TÜM TÜRKİYE’YE HİZMET EDEBİLECEK DEVASA BİR YATIRIM”

Açılış programında konuşan Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Anadolu Yakası’nın en büyük ve en büyük fonksiyonel parkı Şelale Eğitim Parkı her yönüyle vizyoner bir projedir. Burası sadece Tuzlalılara değil İstanbullulara hizmet edecek yaşam alanı diyerek bu projeyi başlatmışlardı. Ama bence mütevazilik göstermişler bu park bu alt yapılarla tüm Türkiye’ye hizmet edebilecek devasa bir yatırım. Tebrik ediyorum başkanım. Park içerisinde kadın koordinasyon merkezi var. Yani kadınları düşünmüşsünüz. Engelli koordinayon merkezi var engelli kardeşlerimizi düşünmüşsünüz. Bilim merkezi, bilim evi, gözlem evi, BİLSEM, kültür evi, havuzlar, bowling ve buz pateni pistleri ile bilim severlerden üstün yetenekli evlatlarımıza kadar bu parkta herkes düşünülmüş” dedi. 

“BURADAKİ SÜPER BİLGİSAYAR TUBİTAK’IN İMDADINA YETİŞMİŞ OLUYOR”

Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,” Bunların yanında Türkiye’nin ikinci süper bilgisayarı da burada. Bu manada bilişim eko sistemi de düşünülmüş. TÜBİTAK’ta süper bilgisayar neredeyse dolmak üzere. Vakit bulmakta, CPU ayarlamakta zorluk çekiyoruz. Bu manada sizin yatırımınız da TUBİTAK’In imdadına yetişmiş oluyor. Bu manada herkesin düşünüldüğü güzel bir yatırım burası. Sürdürülebilir kalkınma diyoruz, yeşil dönüşüm diyoruz. Döngüsel ekonomi diyoruz. Bu park ve bu bina kendi güneş enerji santrali ile kendi kendisine yeten bir merkez. Bu manada da öncü bir işe imza atmışsınız” dedi.

“TUZLA BELEDİYESİ VİZYONER BİR BAKIŞ AÇISI İLE YOLA ÇIKTI”

Bakan Varank,” Bugün bu eşsiz parkın içerisinde bulunan Tuzla Belediyesi Teknoloji Geliştirme Merkezi’nin açılış töreni vesilesi ile bir aradayız. Girişimcilere, işletmelere, kuluçka öncesi ve sonrası dönemlerde etkin hizmetlerin sağlandığı, teknoloji geliştirme merkezleri Türkiye genelinde giderek yaygınlaşmaya devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak ilgili kuruluşumuz KOSGEB eliyle bugüne kadar 17 TEKMER’in kurulumuna öncelik ettik. 2021 yılından itibaren 15 yeni TEKMER faaliyete geçti. Açılışını yaptığımız Tuzla Belediyesi TEKMER’in farkını da söylemek lazım. Tuzla Belediyesi vizyoner bir bakış açısı ile yola çıktı ve burası yerel yönetimler bazında ilk kurulan TEKMER oldu. Bu manada da öncü oldular. Rekabetçiliğin anahtarı inovatif fikirlere ev sahipliği yapılacak. Biyoteknoloji, yazılım, kimya ve yapay zekâ uygulama alanlarında çalışılarak inovasyon ekosistemimize önemli katkılar sağlanacak. Bu TEKMER diğer belediyelere de hem örnek hem de öncü olacaktır” dedi.

“10 YILDA 5 TANE UNİCORN FİRMA ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” TEKMER’i kurarken bir hedefimiz vardı. Dedik ki; ‘Biz burada bilim ve teknolojinin yeniden kurulduğu dünyada, Tuzla’yı önemli bir merkez haline getirmek’ Hayal ettik. Bu merkezde 10 yıl içerisinde inşallah 5 tane unicorn firma çıkmasını arzu ediyoruz ve hedefliyoruz. Hayallerimizi gerçek yapan ve bu yola çıktığımızda hizmet ve eser siyasetinin bir mensubu olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlayan Türkiye Yüzyılı’nda bu hayalimizi gerçekleştirebileceğimize inanıyoruz. TEKMER’de firmalarımızın yaptığı çalmalar hayal değil, bu firmaların imza atacakları hedefler de hayal olmayacak” dedi.

“BİZ, ‘GÜZEL OLACAK’ DEMEDİK, KATKILARINIZLA ‘GÜZEL OLDU’ DİYORUZ”

Başkan Yazıcı,” Star-up’lar çalışmaya başladılar. Biz, ‘Güzel olacak’ demedik,  katkılarınızla ‘Güzel oldu’ diyoruz. Şehrimize hizmet ve eser katmaya devam ediyoruz. Bakanlığımız ve belediye iş birliğinde Türkiye’de bir ilk olan Tuzla’ya kazandırdığımız TEKMER, bu eserler listesinde yerini aldılar. Gururluyuz ve onurluyuz” dedi.

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR